Kurs MBA in Sport (Master of Business Administration)

Kurs MBA (Master of Business Administration) to podstawowy kurs MBA dla osób pragnących poszerzyć swoje kwalifikacje oraz wiedzę z zakresu managementu i biznesu. Kurs MBA w formie Online to doskonała możliwość osiągnięcia awansu zawodowego w swojej firmie lub rozpoczęcia własnej działalności gospodarczej.
Wymagania
- Nie wymagamy posiadania wykształcenia wyższego! (wystarczy wykształcenie min. średnie)
- Nie wymagamy doświadczenia w pracy na stanowisku menedżerskim
- Nie wymagamy znajomości języka angielskiego – wszystkie materiały i egzaminy są w jęz. polskim
Nasz kurs MBA (Master of Business Administration) dzięki wygodnej i nowoczesnej formie Online jest kilkunastokrotnie tańszy i zdecydowanie szybszy w ukończeniu od kursów i studiów w formie stacjonarnej, które kosztują od 8 do nawet 40 tys. zł i trwają od 1 roku do 2 lat. Kurs MBA w Akademio możesz ukończyć w ciągu nawet jednego dnia!
Materiały szkoleniowe zostały opracowane przez współpracujących z nami konsultantów i ekspertów z Wielkiej Brytanii, Irlandii, Stanów Zjednoczonych i Australii oraz przetłumaczone na jęz. polski.
Dokumentacja
Po ukończeniu kursu otrzymujesz DYPLOM ukończenia kursu MBA poświadczający uzyskanie tytułu Master of Business Administration w jęz. polskim i angielskim oraz zaświadczenie wg wzoru Ministra Edukacji Narodowej, gdyż jako Niepubliczna Placówka Kształcenia Ustawicznego jesteśmy objęci systemem oświaty i działamy zgodnie z ustawą Prawo Oświatowe z dnia 14 grudnia 2016 r.
Funkcje kursu
- Wykłady 212
- Egzamin 6
- Czas trwania 50 godzin
- Poziom umiejętności Master
- Język Język polski
- Studenci 74
- Forma Samokształcenie
-
l MARKETING
- 1.1 Czym jest marketing?
- 1.2 Określanie potrzeb i wymagań klientów
- 1.3 Badania marketingowe
- 1.4 Badania rynku: na co zwracać uwagę?
- 1.5 Segmentacja
- 1.6 Pozycjonowanie
- 1.7 Zasada 4P- Product, Price, Place, Promotion (Produkt, Cena, Miejsce, Promocja)
- 1.8 Kolejne trzy P – People, Process, Physical environment (Ludzie, Proces, Otoczenie)
- 1.9 Rozwijanie produktu
- 1.10 Strategia cenowa
- 1.11 Warunki kredytu i płatności
- 1.12 Rozpowszechnianie produktu, marketing B2B
- 1.13 Obsługa posprzedażowa – obsługa reklamacji i zwrotów
- 2.1 Plan marketingowy – kluczowe komponenty
- 2.2 Przykładowy plan marketingowy
- 2.3 Wizerunek firmy i metody zwiększania widoczności w swojej społeczności
- 2.4 Polecenia i lista mailingowa
- 2.5 Networking biznesowy
- 3.1 Tożsamość marki
- 3.2 Osobowość firmy
- 3.3 Twoja strona internetowa
- 3.4 Kopia
- 3.5 Optymalizacja w wyszukiwarkach, SEO
- 3.6 Analityka witryny
- 3.7 Zalety blogowania
- 4.1 Marketing online
- 4.2 Zarządzanie swoją obecnością w internecie
- 4.3 Facebook i LinkedIn
- 4.4 Google+ Business i Twitter
- 4.5 Blog
- 4.6 Youtube
- 4.7 Pinterest, Skype
- 4.8 Marketing e-mailowy
- 5.1 Kampanie sprzedażowe
- 5.2 Generowanie leadów
- 5.3 Płatna reklama za kliknięcie
- EGZAMIN Z CZ.l – MARKETING
-
ll PUBLIC RELATIONS
- 1.1 Wprowadzenie do Public Relations. Czym jest PR?
- 1.2 Zdobywanie kontaktów, a zdobywanie przyjaciół.
- 1.3 Wiązanie się z dziennikarzami.
- 1.4 Czym jest strategia PR i dlaczego jej potrzebujesz?
- 1.5 Gromadzenie informacji.
- 1.6 Ustalanie celów.
- 2.1 Rozmowa z publicznością
- 2.2 Wyszukiwanie i korzystanie z właściwych kanałów.
- 2.3 Mierzenie rezultatów.
- 2.4 Narzędzia do kontaktu z mediami.
- 2.5 Narzędzia do mierzenia sukcesu.
- 3.1 Tworzenie kalendarza medialnego.
- 3.2 Czego potrzebujesz w zestawie prasowym?
- 3.3 Jak stworzyć komunikat medialny?
- 3.4 Jak wybrać zdjęcia do artykułu?
- 3.6 Kompilowanie arkusza najczęściej zadawanych pytań (FAQ)
- 3.7 Przewodnik po dołączaniu filmów wideo.
- 4.1 Storytelling.
- 4.2 Produkt, cel i pasja.
- 4.3 Jak myśleć, jak dziennikarz?
- 4.4 Jak tworzyć historie, które media pokochają?
- EGZAMIN Z CZ. ll – PR
-
lll EVENT&HOSPITALITY
- 1.1 Wprowadzenie
- 1.2 Planowanie spotkania
- 1.3 Pierwsze wrażenie
- 1.4 Pierwsze spotkanie – potrzeby klienta
- 1.5 Ramy czasowe
- 1.6 Propozycja realizacji
- 1.7 Umowy i porozumienia
- 2.1 Określenie celów i odbiorców
- 2.2 Planowanie eventu: data i godzina
- 2.3 Budżet
- 2.4 Wybór lokalu
- 2.5 Planowanie wydarzenia
- 2.6 Jedzenie i napoje
- 2.7 Transport
- 2.8 Prelegenci
- 2.9 Rozkład wydarzenia
- 3.1 Zaproszenia i odpowiedzi cz.l
- 3.2 Zaproszenia i odpowiedzi cz. ll
- 3.3 Normy powitań
- 3.4 Dress code
- 4.1 Układy usadzania gości cz. l
- 4.2 Układy usadzania gości cz. ll
- 4.3 Zastawa stołowa
- 4.4 Maniery przy stole
- 5.1 Przygotowania w ostatniej chwili
- 5.2 Lista kontrolna wydarzenia
- 4.3 Podczas wydarzenia…
- 5.4 Wizytówki
- 5.6 Ewaluacja
- 5.7 Utrzymywanie kontaktów po wydarzeniu
- 6.1 Zarządzanie wydarzeniami cz. 1
- 6.2 Zarządzanie wydarzeniami cz. ll
- 6.3 Rola menedżera wydarzeń
- 6.4 Zarządzanie projektem
- 6.5 Mocne i słabe strony zawodu menedżera wydarzeń (elementy SWOT)
- 6.6 Zarządzanie kryzysowe
- 6.7 Planowanie kariery
- EGZAMIN Z CZ. lll – Event&Hospitality
-
IV NETWORKING
- 1.1 Czym jest networking?
- 1.2 Oficjalne, biznesowe imprezy networkingowe.
- 1.3 Oficjalne imprezy networkingowe w określonej branży.
- 1.4 Tworzenie własnej grupy oraz pozyskiwanie kontaktów online.
- 2.0 Wysyłanie zaproszeń
- 2.1 Wybór miejsca i planowanie tematu przewodniego.
- 2.2 Proces planowania
- 2.3 Docieranie do właściwego odbiorcy
- 2.4 Uczestnicy i zwiększanie frekwencji
- 3.0 Prowadzenie rejestracji
- 3.1 Gospodarzenie imprezą networkingową
- 3.2 Tworzenie prywatnej atmosfery
- 3.3 Ćwiczenia w powiązywaniu ludzi
- 4.0 Mierzenie wpływu w mediach społecznościowych
- 4.1 Koszty pozyskania klienta
- 4.2 Kontrola jakości
- 4.3 Mierzenie i zarządzanie reputacją wydrzenia
- 5.0 Działania po wydarzeniu
- 5.1 Działania kontynuujące
- 5.2 Zarządzanie społecznością
- 5.3 Ulepszenie kolejnego eventu
- EGZAMIN Z CZ. IV – NETWORKING
-
V TIME MANAGEMENT
Ten dział nie jest zakończony egzaminem ze względu na niewielką ilość modułów z materiałami dydaktycznymi.
-
Vl BUSINESS PRICING STRATEGIES
- 1.1 Wprowadzenie
- 1.2 Kiedy określić próg cenowy?
- 1.3 Kiedy dokonać analizy progu cenowego?
- 1.4 Wycena oparta na wartości, a kalkulacja doliczeniowa
- 2.1 Rodzaje kosztów
- 2.2 Badanie rynku dla produktów
- 2.3 Wycena na żądanie
- 2.4 Wycena absorbcyjna
- 2.5 Wycena specjalna i promocje
- 3.1 Badanie rynku dla usługi
- 3.2 Jak ustalić stawki godzinowe?
- 3.3 Jak ustalić stawki kontraktowe
- 3.4 Alternatywne metody wyceny
- 3.5 Wycena specjalna i promocje
- 4.1 Jak analizować trendy sprzedaży?
- 4.2 Kiedy dokonywać korekt cenowych?
- 4.3 Podnoszenie ceny
- 5.1 Przykłady z życia – produkty
- 5.2 Przykłady z życia – usługi
- 5.3 Utrzymywanie systemu analizy zysków
- 5.4 Monitorowanie przyszłości Twojego rynku
- EGZAMIN Z CZ.VI – BUSINESS PRICING STRATEGIES
-
Vll AGENT SPORTOWY
- 1.1 Rola agenta sportowego
- 1.2 Wynagrodzenie i siatka płac
- 1.3 Umiejętności niezbędne w pracy agenta sportowego
- 1.4 Jak zostać agentem sportowym?
- 1.5 Wskazówki jak budować markę
- 1.6 Wskazówki jak przenieść karierę na wyższy poziom
- 2.1 Piłka nożna
- 2.2 Koszykówka
- 2.3 Hokej
- 2.4 Golf i tenis
- 3.1 Promowanie własnego nazwiska
- 3.2 Radzenie sobie z porażką
- 3.3 Wywieranie dobrego wrażenia
- 3.4 Budowanie relacji
- 3.5 Ułatwianie spraw klientowi
- 4.1 Ocenianie wartości klienta
- 4.2 Analiza rynku
- 4.3 Akceptowanie i tłumaczenie słabości klienta
- 4.4 Szacowanie właściwego celu
- 5.1 Znajdowanie i pozyskiwanie nowych klientów
- 5.2 Pewność siebie i wartość
- 5.3 Zarządzanie oczekiwaniami klienta i spełnianie ich
- 5.4 Wybór najlepszej drużyny
- 5.6 Doradzanie w ważnych kwestiach
- X Budowanie własnej marki
- 5.5 Budowanie marki klienta
- 5.7 Podkreślanie mocnych stron klienta
- 5.8 Tworzenie oferty
- 5.5 Pokazywanie własnej siły
- 6.1 Wprowadzenie do finansów
- 6.2 Podstawowe zagadnienia finansowe
- 6.3 Doradzanie klientowi
- 6.4 System wynagrodzeń
- 6.5 Premie i bonusy
- 6.6 Analiza liczb
- 7.1 Kwestie prawne
- 7.2 Język prawników
- 7.3 Drobny druk
- 7.4 Formułowanie i zatwierdzanie umowy
- 7.5 Porady i wskazówki
- 8.2 Struktury i role w strefie do kontaktu
- 8.2 Jak zespoły zarządzają graczami na rynku
- 8.3 Ekonomia sportu
- 8.4 Zarządzanie wydarzeniami
- 9.1 Negocjacje cz. 1
- 9.2 Negocjacje cz. 2.
- 9.3 Negocjacje cz. 3
- 9.4 Złe techniki negocjacyjne
- 9.5 Analizowanie przeciwnika
- 9.6 Zarządzanie ryzykiem i robienie tego co najlepsze dla klienta
- EGZAMIN Z CZ. VII – Agent sportowy
- 10.1 Planowanie kształcenia
- 10.2 Umiejętności działania jako cel edukacji młodego gracza
- 10.3 Obiektywizowanie procesu doboru kandydatów (studium przypadku)
- 10.4 Wspomaganie przez ekspertów
- 10.5 Kwantyfikowanie zadań realizowanych w grze
- 11.1 Mechanizmy finansowego wspierania sportu przez jednostki samorządu terytorialnego-art.27
- 11.3 Mechanizmy finansowego wspieranie sportu przez jednostki samorządu terytorialnego-art.28
- 11.5 Stypendia, nagrody, wyróżnienia jednostki samorządu terytorialnego
- 11.6 Finansowe wspieranie sportu przez jednostki samorządu terytorialnego, a pomoc publiczna
- 11.7 Jak pozyskać sponsora? – know how w 7 krokach
- 12.1 Prawne formy prowadzenia klubów sportowych
- 12.2 Podstawy prawa
- 12.3 Umowy w stowarzyszeniu
- 12.4 Obrót wizerunkiem sportowców i kontrakty sportowe cz. 1
- 12.5 Obrót wizerunkiem sportowców i kontrakty sportowe cz. 2
- 12.6 Zawarcie kontraktu z małoletnim zawodnikiem
- 13.1 Wizja i misja klubu piłkarskiego
- 13.2 Założenie klubu piłkarskiego – planowanie strategii
- 13.3 Zasady tworzenia struktur organizacyjnych
- 13.4 Złe zarządzanie klubem
- 13.5 Sportowa spółka akcyjna
- 13.6 Zarządzanie spółką piłkarską i możliwości rozwoju